БРЭСЦКІ АБЛАСНЫ ВЫКАНАЎЧЫ КАМІТЭТ

БРЭСЦКІ АБЛАСНЫ ВЫКАНАЎЧЫ КАМІТЭТ
Карта сайта
Прамыя тэлефонныя лiнii
Прамыя тэлефонныя лiнii
Электронныя звароты
Электронныя звароты
Адно акно
Адно акно
Чарга на жыллё
Чарга на жыллё
Пытанні і адказы
Пытанні і адказы
Галоўная Навіны

Якія стравы будуць у школьным меню, расказала спецыяліст па харчаванні

29.08.2023 10:08

Аб тым, якія стравы будуць у школьным меню з улікам праведзенага пілотнага праекта па харчаванні, расказала начальнік аддзела па арганізацыі харчавання Навукова-метадычнай установы "Нацыянальны інстытут адукацыі" Міністэрства адукацыі Люцыя Міхальчук у праекце БЕЛТА "Краіна гаворыць".

Па выніках анкетавання, праведзенага сярод вучняў і бацькоў, былі выбраны найбольш запатрабаваныя стравы. З улікам гэтага складаліся рацыёны. Яны прайшлі ацэнку ў цэнтрах гігіены, г.зн. атрымалі адабрэнне санітарнай службы. "З аднаго боку, рацыён будзе карысным, з іншага боку, для дзяцей ён даволі цікавы", - сказала Люцыя Міхальчук.

На сайце Міністэрства адукацыі размешчаны зборнік тэхналагічных карт страў, распрацаваных у ходзе эксперымента. Там змешчана больш як 400 найменняў, напрыклад, салаты "Крынічка", "Казка" і інш. У працэсе гатавання тых жа салатаў выкарыстоўваюцца новыя віды сыравіны. Інгрэдыенты - беларускай вытворчасці.

Паводле слоў начальніка аддзела, даволі шмат страў распрацавана з птушкі. Акрамя курынага шашлыку, гэта запечаныя і фаршыраваныя курыныя ножкі і сцёгны. Прапануюцца і катлеты з уключэннем субпрадуктаў і рыбы. Паводле слоў Люцыі Міхальчук, тэхнолагі да задачы падышлі творча: атрымаліся даволі цікавыя стравы.

Зборнік тэхналагічных карт таксама размешчаны на сайтах галоўных упраўленняў па адукацыі аблвыканкамаў, раённых аддзелаў адукацыі, устаноў адукацыі. Любы жадаючы можа выбраць страву і прыгатаваць яе дзіцяці дома, дадала Люцыя Міхальчук.

 
Усе навіны

Карысныя спасылкі