23 лютага, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Брэсцкая вобласць штогод прырастае па асартыменце прадукцыі, якая вырабляецца фермерскімі гаспадаркамі. Аб гэтым расказала першы намеснік старшыні камітэта па сельскай гаспадарцы і харчаванні Брэсцкага абласнога выканаўчага камітэта Людміла Ляшук у праекце БЕЛТА "Краіна гаворыць" на тэму "Год якасці - зроблена ў Беларусі!".
Паводле слоў Людмілы Ляшук, жывёлагадоўчая галіна вобласці, гэта значыць вытворчасць малака і мяса, у нас на 96-97 працэнтаў сканцэнтравана ў буйных сельгасарганізацыях. "А вось сектар раслінаводства на 80 працэнтаў - у фермерскіх гаспадарках. Гэта высокі працэнт, які заняў пэўную нішу, развіваецца і забяспечвае не толькі харчовую бяспеку рэгіёна (міжсезонная закладка ў стабфонды), але і ў краіне. Па выкананні дзяржзаказу фермерскія гаспадаркі факусіруюцца на агародніне і пладах - гэта іх ніша. Зоны адказнасці ў нас раўнамерныя. Па фермерскіх гаспадарках штогод мы прырастаем, у тым ліку ў асартыменце вырабляемай прадукцыі і якасці. Па тым жа яблыку мы бачым, што яно больш якаснае", - расказала яна.Спецыяліст дадала, што на якасць яблыкаў, магчыма, паўплывалі крыху іншыя кліматычныя ўмовы і дадатковыя тэхналогіі, якія былі прыменены для абароны. "Таксама ніхто не адмяняў працоўную і тэхналагічную дысцыпліну", - адзначыла яна.-0-
*Праект створаны за кошт сродкаў мэтавага збору на вытворчасць нацыянальнага кантэнту.
Фота Максіма Гучака
Паводле слоў Людмілы Ляшук, жывёлагадоўчая галіна вобласці, гэта значыць вытворчасць малака і мяса, у нас на 96-97 працэнтаў сканцэнтравана ў буйных сельгасарганізацыях. "А вось сектар раслінаводства на 80 працэнтаў - у фермерскіх гаспадарках. Гэта высокі працэнт, які заняў пэўную нішу, развіваецца і забяспечвае не толькі харчовую бяспеку рэгіёна (міжсезонная закладка ў стабфонды), але і ў краіне. Па выкананні дзяржзаказу фермерскія гаспадаркі факусіруюцца на агародніне і пладах - гэта іх ніша. Зоны адказнасці ў нас раўнамерныя. Па фермерскіх гаспадарках штогод мы прырастаем, у тым ліку ў асартыменце вырабляемай прадукцыі і якасці. Па тым жа яблыку мы бачым, што яно больш якаснае", - расказала яна.Спецыяліст дадала, што на якасць яблыкаў, магчыма, паўплывалі крыху іншыя кліматычныя ўмовы і дадатковыя тэхналогіі, якія былі прыменены для абароны. "Таксама ніхто не адмяняў працоўную і тэхналагічную дысцыпліну", - адзначыла яна.-0-
*Праект створаны за кошт сродкаў мэтавага збору на вытворчасць нацыянальнага кантэнту.
Фота Максіма Гучака